draad

Best-of-breed of toch maar niet?

Intro-De-Geele-Draad

Een alles-in-één-platform of het best-of-breed-alternatief? Die keuze ligt in veel IT-organisaties regelmatig op tafel. Ook bij jouw Vlaams bestuur?


Eén groot IT-platform voorziet naadloze integraties tussen verschillende modules. Waarom dan langer twijfelen? Omdat de functionaliteit ervan generiek is. En omdat het specifiek toespitst op bepaalde processen en noden van individuele diensten. Daarbij komt vaak een (te) grote afhankelijkheid van één leverancier om de hoek loeren.


Het grote vraagstuk bij een best-of-breed-strategie is dan weer het aloude thema van integraties. De specifiek op maat ontwikkelde toepassingen bieden heel wat efficiëntievoordelen binnen een bepaalde dienst. Maar hoe kunnen de toepassingen van alle diensten vlotjes met elkaar communiceren? En hoe zorg je er als bestuur voor dat je niet het slachtoffer wordt van een moeilijke samenwerking tussen verschillende partijen?


De Geele Draad

‘De Geele Draad’ toont aan dat een best-of-breed strategie wel degelijk werkt. Niet enkel in theorie hebben wij elkaar gevonden, ook in de praktijk. Bij de stad Geel om precies te zijn! Vijf partners, één doel. En De Geele Draad werd geboren.


‘De Geele Draad’ toont aan dat een best-of-breed strategie wel degelijk werkt. Niet enkel in theorie hebben wij elkaar gevonden, ook in de praktijk. Bij de stad Geel om precies te zijn! Vijf partners, één doel. En De Geele Draad werd geboren.


Meer info
draad

Ken je de 5 partners al?

Public Connector | Tobania

De Public Connector van Tobania is een servicebus die het dataverkeer tussen verschillende componenten en bronnen orkestreert.

Ze zorgt ervoor dat je uniforme berichten tussen verschillende partijen kan uitwisselen zonder dat ze elk afzonderlijk hiervan op de hoogte zijn. Dit type van architectuur is makkelijk uit te breiden en eenvoudig te monitoren.

Elk systeem dat een API beschikbaar heeft, sluit Tobania eenvoudig aan op de servicebus.

Corsa | BCT

BCT is ervan overtuigd dat kritische informatie proactief ter beschikking moet zijn voor de juiste mensen om professioneel te kunnen handelen. Alleen met de juiste informatie in de juiste context kunnen professionals nu eenmaal beste beslissingen nemen.

We staan voor verantwoord, veilig en duurzaam informatiemanagement waar informatie direct en contextgevoelig beschikbaar is op een transparant en toekomstgericht platform. Voor de Vlaamse besturen heeft BCT het Corsa Mid-Office ontwikkeld, een oplossing gericht op het realiseren van een hedendaagse, digitale dienstverlening.

Zo heeft de stad Geel met BCT de basis kunnen leggen voor een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening.

eSignFlow | Vanden Broele

Geel ondertekent op een veilige en juridisch sluitende manier via eSignFlow

En dit door de rechtsgeldige digitale handtekening met unieke verificatiecode van eSignFlow te gebruiken. Zowel voor (gescande) papieren als digitale documenten.

Verander net zoals Geel je processen in slimme digitale stromen.

EAM systeem | Ultimo

Je organisatie kent heel wat processen.
Met Ultimo Enterprise Asset Management Software breng je hierin eenvoudig structuur aan. Zo behoud je altijd het overzicht. Al kan je zelfs nog meer efficiëntie behalen als je jouw processen met elkaar verbindt met “livel-link your assets & facilities”.

Deze tool zet burgermeldingen bij de stad Geel, die bestemd zijn voor de technische dienst, één voor één om naar Ultimo-meldingen. Hierdoor verloopt de afhandeling ervan gestructureerd en efficiënt.

Geo-IT GIS™ software | Geo-IT

Meer dan 150 lokale overheden in Vlaanderen werken met de gebruiksvriendelijke Geo-IT GIS™ software waarbij administratieve dossiers op een kaart worden weergegeven, gebundeld met andere geografische informatie.

Geo-IT helpt zijn klanten bij de uitvoering van hun taken door samen te werken met andere softwaresystemen, zoals in dit project rond ‘De Geele Draad’.

Met jouw systeem voor de (Geele) draad komen?

Wil je als lokaal bestuur je eigen website, CRM of andere oplossingen connecteren met de onze?
Wij staan altijd open voor samenwerkingen met andere leveranciers om totaaloplossingen te creëren die werken voor elk bestuur en elke burger.
Laat je gegevens achter via het contactformulier onderaan. Dan geven wij jou snel een seintje!

Meer info

draad

Onze 4 principes in een notendop

Samenwerken

Wij staan open voor samenwerking met andere partijen
Wij geven integraties met concurrerende partijen een kans.
Niet enkel op papier, maar ook in de praktijk.

Uitwerking

Wij nemen de uitwerking van elke integratie voor onze rekening
Een bestuur mag niet tussen twee partijen komen te staan.
De partijen analyseren en realiseren de integratie.

Missie

Wij helpen besturen hun ROI realiseren
Onze missie stopt niet bij de implementatie van de software. Als partner begeleiden wij besturen bij het bereiken van hun business doelstellingen.

Antwoorden

Wij beantwoorden diverse expertisevragen.
Dankzij onze betrokkenheid, onze vergaande kennis en onze contacten met andere marktspelers, adviseren wij of verwijzen wij door naar andere partijen met de nodige expertise.

Neem contact met ons op

Meer informatie?
Je kan ons altijd contacteren voor verdere info of een vrijblijvend gesprek